بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1399/09/16 - 13:13
  • - تعداد بازدید: 327
  • - تعداد بازدیدکننده: 106
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ایراد سخنرانی تخصصی سرکار خانم دکتر عاکفه احمدی افشار فوق تخصص آلرژی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی استان برای نخبگان و استعداد های برتر

سخنرانی تخصصی سرکار خانم دکتر عاکفه احمدی افشار فوق تخصص آلرژی با موضوع آلرژی و نحوه افتراق آن از کرونا برای نخبگان و استعداد های برتر در روز سه شنبه 4 آذرماه 1399 برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/آذر 98/bandicam 2020-11-24 22-46-04-467.jpg

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان، در ابتدای مراسم، آقای دکتر رسولی رئیس بنیاد نخبگان استان ضمن عرض خیرمقدم حضور سرکار خانم دکتر عاکفه احمدی افشار و شرکت کنندگان در مراسم، ضمن اشاره به برنامه تکریم و الگوسازی از خانم دکتر عاکفه احمدی افشار در سال 1398، ایشان را فردی برجسته در هر دو حوزه آموزشی و پژوهشی در علوم پزشکی و همچنین در امر طبابت، پزشکی بسیار حاذق، به روز و دلسوز توصیف نمودند.


در ادامه برنامه، سرکار خانم دکتر عاکفه احمدی افشار فوق تخصص آلرژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با بیان اینکه آلرژی بینی با علایم عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و خارش بینی، گلو، کام به دنبال تماس با آلرژن ها مشخص می شود،  ادامه داد در اکثر موارد اشک ریزش، قرمزی، خارش چشم ها همراه با ناراحتی بینی است  و  بسیاری از علایم فوق در کرونا نیز مشاهده می شود ولی خارش و تاریخچه قبلی از تظاهرات فصلی و یا تماس با عوامل حساسیت زا در ایجاد علایم بسیار کمک کننده است.


ایشان ادامه داد، در بیماران مبتلا به covid19 در اکثر موارد ممکن است علایم سرماخوردگی خفیف را داشته باشند و یا بی علامت باشد و در کمتر از 5 درصد موارد ممکن است بیماری شدید تظاهر یابد و معمولا تب گاها همراه با لرز، ضعف و درد بدن در این بیماری می تواند آنرا از آلرژی افتراق دهد.


فوق تخصص آلرژی در ادامه افزود، در بیماران مبتلا به آسم سرفه های خشک و در موارد شدید خس خس سینه و تنگی نفس به دنبال ورزش یا در هنگام خواب و یا تماس با عوامل محرک مثل دود یا سیگار و ازمان بیماری و پاسخ سریع به داروهای گشاد کننده برونش می تواند در افتراق آن از کرونا کمک کننده باشد و در بیماران مبتلا به ویروس گرونا سرفه خشک یافته شایعی است و در موارد شدید احساس سنگینی در قفسه سینه و تنفس سخت در این بیماران می تواند ایجاد شود که در اینجا وجود علایم همراه دیگر و سیر بیماری جهت تشخیص سریع اهمیت دارد.


سرکار خانم دکتر عاکفه افشار ادامه داد، ویروس کرونا به جز علایم فوق می تواند ارگان های مختلف بدن را درگیر کند و علایم متنوعی ایجاد نماید که عبارتند از: بی اشتهایی، اختلال بویایی و چشایی، سر درد، سرگیجه،احتقان بینی، سوزش و ناراحتی گلو، قرمزی ، قرمزی چشم، درد عضلات ومفاصل، بثورات پوستی( کهیر، اگزمای پوستی، التهاب شدید...)، تهوع و استفراغ، درد شکم، اسهال ، خواب آلودگی و اختلالات عصبی و روانی لذا با توجه به گستردگی علایم و وجود یافته های مشترک با آلرژی، میتواند سبب نگرانی بیماران آلرژیک  از نحوه افتراق علایم ایشان از کرونا و افزایش خطر ابتلا به کرونا در آنان شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه  علوم پزشکی زنجان در پایان خاطرنشان کرد، خوشبختانه در بررسی های متعدد. مشخص گردیده که دربیماران مبتلا به آسم و آلرژی نسبت به افراد غیر آلرژیک در خطر ابتلا به کرونا بیشتر نبوده و حتی در مقابله با افراد غیر آلرژیک شدت بیماری و زمان بستری کوتاهتری نیز داشته اند.  فرضیاتی و مکانیسم های احتمال که در آلرژی می تواند سبب افزایش حفاظت این بیماران گردد موارد ذیل می باشد؛


- میزان ائوزینوفیل بالا در خون افراد آلرژیک به عنوان اولین خط دفاعی بدن


- وجود فعالیت بالای سلول های TH2 و سیتوکایین های مترشحه از آنها و افزایش پاسخ ایمنی به ویروس


- کاهش ژن گیرنده ACE2 در بیماران آلرژیک و در  نتیجه کاهش چسبندگی و نفوذ  ویروس به سلول های سطح مجاری تنفسی


- اثر حفاظتی دارو های ضد التهاب و ضد آلرژی مورد استفاده در بیماران آلرژیک


ولی با این وجود با توجه به خطر بالای فراگیری کرونا و عادت های خاص بیماران آلرژیک شامل نیاز به خارش مداوم چشم، بینی و آبریزش همراه می تواند خطر ابتلا در بیماران افزایش دهد. به همین منظور درمان و داروهای مورد استفاده در بیماران آلرژیک در دوران پاندمی کرونا با توجه به افزایش اثر حفاظتی توصیه می شود. همچنین در دوران پاندمی کرونا رعایت موارد بهداشتی و فاصله گذاری در بیماران آلرژیک نیز الزامی است.


لازم به ذکر است در پایان برنامه با تقدیم هدیه ای از خدمات سرکار خانم دکتر عاکفه احمدی افشار تقدیر بعمل آمد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 143139
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم