نشست هم اندیشی در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب با حضور نماینده محترم مردم شریف استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری در بنیاد نخبگان استان برگزار شد.
در راستای اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان، نشست هم اندیشی با عنوان گسترش گفتمان بیانیه گام دوم انقلاب با رویکرد تبیین، نقد و ارائه راهکار نسبت به مفاد بیانیه با سخنرانی آیت اله محمد حاجی ابوالقاسم دولابی نماینده محترم مردم شریف استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری در روز پنج شنبه مورخ 1400/04/10در سالن شهید شهریاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان، در این نشست که با حضور جمعی از نخبگان و سرآمدان استان به صورت حضوری و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد، آیتاله محمد حاجی ابوالقاسم دولابی نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری در سخنانی افزودند: مقام معظم رهبری در این بیانیه نگاه تمدنی، نگاه جهانی داشته و چه خوب توانسته است عقبه بسیار سنتی کشور را بسوی پیشرفت هدایت کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه بیان کردند، مقام معظم رهبری با بهره گیری از تجربه 40 سال سیاست ورزی و با تمام توان مندیهای که از آن برخورداند در طی 20 روز وقت میگذارند و این بیانیه را مرقوم می نمایند.
آیتاله دولابی این بیانیه را یک سند راهبردی برای پیشرفت کشور در سال های آتی دانست که ضمن برخورداری از ویژگیهای آینده نگری، عدالت و آزادی بر مبنای اصول اسلامی در آن لحاظ شده است.
ایشان در ادامه ابراز داشتند به باور مقام معظم رهبری، توسعه و پیشرفت کشور از مسیر علم و فناوری میگذرد و در این مسیر باید از توان و استعداد جوان نخبه ایرانی استفاده کرد، بر اساس همین باور، می بینیم ایشان واکسن کرونای ایرانی می زنند که تولید جوانان ایران است.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه تصریح کردند، برای جلوگیری از خطای محاسباتی و در مقایسه کشور با سایر کشورها، بایستی شاخصهای اسلامی و ملی و منطقه ایی لحاظ و آنگاه ارزیابی ها انجام شود.
آیت اله دولابی در پایان خاطر نشان کردند، در کنار پیشرفتهای علمی، فناوری و توسعهای کشور، از امتیازات انقلاب می توان به ثبات نظام و امنیت کشور، ارتقای شگفت انگیز بینش سیاسی مردم، حضور و بروز جنبش های مساوات و مسابقه خدمت رسانی در عرصه های متعدد اجتماعی به مردم اشاره کرد.
در این نشست آقای دکتر رسولی رئیس بنیاد نخبگان استان پس از عرض خیر مقدم خدمت حضرت آیت اله محمد حاجی ابوالقاسم دولابی نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری، اساتید، نخبگان و مستعدین برتر دانشجویی شرکت کننده در نشست، به بطور مختصر به معرفی ماموریتها و برنامه های بنیاد نخبگان در حوزههای دانش آموزی، دانشجویی، دانش آموختگان و اساتید و سرآمدان و همچنین اهداف جلسه پرداختند.
ایشان در ادامه افزودند رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، ضمن تبیین دستاوردهای ارزشمند کشور در سالهای گذشته، توصیه های اساسی برای مردم و علی الخصوص جوانان برای بهرهگیری هر چه بیشتر از مواهب طبیعی و انسانی کشور داشتند و مسیر و نقشه راه ساختن ایرانی آبادتر و پیشرفته را ترسیم نموده اند. دکتر رسولی ادامه دادند توجه ویژه مقام معظم رهبری در سال های اخیر بر بومی سازی دانش و استفاده از پتانسیل نخبگان و استعدادهای برتر در حوزههای گوناگون علمی باعث گردیده است تا مفاد اصلی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بیشتر خطاب به جوانان و نخبگان انقلابی به نگارش درآید. در واقع نگاهشان نگاه عمیق و مبتنی بر سرمایههای انسانی است تا نگاه سختافزاری، ایشان در پیامشان فرمودهاند که جوانان بزرگترین ثروت انقلاب هستند.
رئیس بنیاد نخبگان استان در ادامه بیان کرد استفاده از تمام ظرفیت نخبگان در کشور میتواند کشور را به سمت اهداف متعالی توسعه کشور سوق دهد. وی امیدافزایی، ترسیم نقشه راه برای آینده کشور، توجه به رشد و پیشرفت، توجه به ظرفیتهای طبیعی و انسانی، ارتقا روش های مدیریتی کشور و تکیه به نیروی جوان و متخصص داخلی را از دیگر محورهای اصلی بیانیه گام دوم انقلاب ذکر کردند.
دکتر رسولی برای بهره گیری هر چه بیشتر از توان و استعداد جوان ایرانی، ضروری است ذائقه شغلی دانش آموزان در دوره تحصیلی دبیرستان به صورت همگن به سمت همه رشتهها و تخصصهای مورد نیاز جامعه تغییر داده شود.
آقای دکتر رسولی در پایان سخنان خویش از سرآمدان درخواست نمودند، یادداشت علمی خود را در حوزه تخصصیشان در فرمت مشخص شده تا 23 تیرماه به بنیاد استان ارسال نمایند.
در ادامه نشست، تعدادی از مدعوین به ارائه نقطه نظرات خویش در نشست پرداختند:
دکتر وهب جعفریان عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان و رئیس بسیج اساتید استان:
آقای دکتر جعفریان در ابتدا به ویژگیهای «جوان طراز گام دوم انقلاب» از قبیل دانا و کاردان، پرانگیزه و پرتلاش، مسئولیتپذیر، آینده ساز، امیدوار و خوش بین به آینده و آماده عمل و تلاش جهادی اشاره کردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان ادامه دادند، اینکه مقام معظم رهبری واکسن ایرانی میزنند با این کار اعتماد به نفس به جوانان وطن میدهند. دکتر جعفریان در ادامه به 17 مورد مسئولیت جوانان در این بیانیه اشاره کردند و ادامه دادند راندن ترس، نا امیدی از خود و دیگران، دانستن قدر خودمان و زیر بار مسئولیت رفتن از جمله مواردی است که در خصوص جوانان در این بیانیه اشاره شده است.
در ادامه جلسه، آقای دکتر رسولی از نگاه دقیق، آماری و آکادمیک آقای دکتر جعفریان تشکر کردند.
دکتر علی رمضانی استاد دانشگاه زنجان و برگزیده جشنواره بین المللی خوارزمی:
دکتر علی رمضانی ابراز داشتند محوریت پیشرفت کشور جوانان کشور هستند چرا که بیشترین اثرگذاری را در سال های آتی و چهل سال دوم انقلاب خواهند داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان ادامه داد، برای تاثیرگذاری و افزایش کارایی جوان در توسعه و پیشرفت کشور بایستی اقدامات لازم تقویت شود. در این خصوص ایشان ادامه دادند در تدوین کتب از معلمین خبره و اساتید استفاده شود.
دکتر رمضانی در ادامه افزودند متاسفانه مطالب کنکور سراسری و مطالب کتاب ها با هم همخوانی ندارند. بایستی نیروهای جوان را با آموزش درست دریابیم. کیفیت دانشگاه ها و ورودی دانشگاه ها باید متناسب با توانمندی داوطلبان و در مسیر رشد تحصیلی آنها باشد.
ایشان در ادامه بیان کردند در این خصوص باید راهکارهای لازم از طریق بازنگری روشهای آموزش و پرورش مد نظر قرار گیرد.
دکتر بختیاری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان و فوق تخصص مغز و اعصاب و کودکان :
دکتر بختیاری در این نشست افزودند نیروی انسانی سرمایه اصلی کشور است و برای استفاده بهینه از این سرمایه باید تمهیدات لازم صورت گیرد. ایشان در ادامه خواستار ترغیب دانش آموزان مستعد و تیزهوش به سوی رشتههای انسانی شدند.
در ادامه جلسه آقای دکتر رسولی رئیس بنیاد نخبگان ضمن تشکر از آقای دکتر بختیاری افزودند، باید سیاستگذاری لازم برای تغییر ذائقه دانش آموزان صورت گیرد و ارائه بورس تحصیلی در رشته های علوم انسانی از مقطع لیسانس از راهکارهای زود بازده برای این منظور است.
آقای دکتر صحبت لو عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی فرهنگیان:
دکتر صحبت لو در سخنانی پیشنهاد ایجاد دبیرخانه گام دوم انقلاب در استانها، برگزاری همایشها برای ارائه نظرات و راهکارها عملیاتی و مشخص نمودن سهم هر یک از ارگان های تاثیرگذار را دادند، ایشان در ادامه افزودند سیستم آموزشی فعلی حافظه محور است و نسبت به تحول بنیادین در این حوزه باید اهتمام جدی شود.
حجتالاسلام و المسلمین علیرضا مهرانفر، مدرس حوزه و دانشگاههای زنجان:
ایشان در این نشست بیان کردند منطق و فلسفه را از دیگر علوم جدا کرده ایم با این نگاه، نگاه کلی را از دانشمندان دیگر علوم گرفته ایم. همچنین ایشان با ذکر مثال های متعددی از پیشینهی درخشان علوم اسلامی و انسانی در کشورمان، بازنشر و اطلاع رسانی مناسب در خصوص یافتههای عمیق علمی صدههای درخشان دوران اسلامی را یکی از روشهای افزایش اعتماد به نفس و خودباوری ملی برشمردند.
در ادامه نشست آقای دکتر صالحی از دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان و آقای رضا اسدی از مستعدین بنیاد به بیان نقطه نظرات خویش پرداختند. این جلسه در فضایی صمیمی و بمدت بیش از دو ساعت ادامه داشت.
لازم به ذکر است در این نشست آقای دکتر خویینی عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان، آقای دکتر تقی لو مدرس دانشگاه علوم پزشکی و متخصص گوش و حلق و بینی و مسئول بسیج جامعه پزشکی استان، دکتر ابولقاسم اوجاقلو عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان و رتبه اول المپیاد دانشجویی و جمعی از استعداد های برتر نیز حضور داشتند.