وبینار تاریخ تمدن ایران و اسلام به همت بنیاد نخبگان استان برگزار گردید
برنامه معرفتی- هویتی با عنوان "کارگاه تاریخ تمدن ایران و اسلام" به منظور ارتقای خودآگاهی ملی و حس دلبستگی به میهن اسلامی و همچنین آگاهی از خدمات متقابل اسلام و ایران با تأکید بر جایگاه بی بدیل اسلام در شکل دهی به هویت ایرانی و ارتقای تمدن اسلامی توسط بنیاد نخبگان استان زنجان در روز چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه سال 1400 بصورت وبینار برگزار گردید
در ابتدای این وبینار، آقای دکتر محمدجعفر اشکواری، مدیر گروه تاریخ و تمدن بینالملل اسلامی دانشگاه زنجان، به مفهوم شناسی تمدن با چهار رویکرد ماهیتنگر، تمایزنگر، علتنگر و تحلیل مفهومی اشاره کردند و افزودند که فرهنگ و تمدن اسلامی مجموعه باورها و ارزشهایی است که نمود آن در پیشرفت علم و هنر و ظهور نهادهای اجتماعی و سیاسی در بین ملل و مردمی به وجود آمد که اسلام را به عنوان دین خود پذیرفتند.
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان در ادامه، از تمدنهای ایران، یونان، هند و مصر به عنوان تمدنهای تأثیرگذار در مرحله شکلگیری و شکوفایی تمدن اسلامی یاد کردند.
در ادامه آقای دکتر اشکواری ضمن اشاره به علل تأثیرگذاری ایرانیان بر تمدن اسلامی، به بیان ویژگیهای هنر اسلامی، مفهومشناسی و انواع آن به عنوان دستاوردهای تمدن اسلامی پرداخته و به انواع مساجد ایران در دوره اسلامی اشاره کردند.
مدرس وبینار در ادامه ویژگیهای معماری اسلامی در برجها) و برج مقبرهها از جمله گنبد قابوس (بلندترین برج آجری جهان)، برج مقبره گنبد عالی (گنبدعلی)، برج رادکان (ابراز رصد)، مقبره امیراسماعیل سامانی، گنبد سلطانیه (دانشگاه هنر و معماری ایرانی-اسلامی) را بیان نمودند.
سپس ایشان به راههای انتقال علوم از تمدن اسلامی به غرب از جمله: حضور مسلمانان در مناطق قلمرو بیزانیس، تمدن اسلامی در اندلس یا اسپانیای امروزی، جنگهای صلیبی و انتقال دانش و علوم از تمدن اسلامی به غرب، تجارت و بازرگانی دریایی و ارتباط با جوامع اسلامی. اشاره کردند.
در پایان کارگاه نیز شرکت کنندگان سوالات خود را مطرح کردند و مدرس کارگاه به سوالات ایشان پاسخ دادند. پس ازجمعبندی مطالب، این وبینار در ساعت 12 به پایان رسید.