تاکید رئیسجمهوری بر ضرورت استفاده از ظرفیت بنیاد ملی نخبگان
آیتالله رئیسی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت بنیاد ملی نخبگان گفت: آنچه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، این است که از ظرفیت نخبگان در جاهای مناسب بهره گرفته شود، به ویژه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این موضوع را در همه استانها دنبال کند تا از ظرفیت بانوان نخبه استفاده مناسب شود و در دولت نیز از توانمندیهای آنها بهرهمند شویم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی در بخشی از دیدار نخبگان، علما، خانواده شهدا و اقشار مختلف مردم استان قزوین، با بیان اینکه قزوین از تاریخ و تمدنی غنی و مردمی دینمدار برخوردار است، گفت: چهرههای علمی، فقهی، فلاسفه و حکمای برجسته جلوههایی از تمدن و تاریخ غنی و قریب به ۳ هزار شهید استان مایه افتخار فرهنگی استان قزوین هستند.
رئیس جمهوری با اشاره ظرفیتهای بیشمار استان قزوین برای توسعه و تعالی، افزود: دشت پهناور و حاصلخیز قزوین یکی از ظرفیتهای مهم استان است که حتما باید کاری دانشبنیان و مبتنی بر فناوری برای استفاده مناسبتر از ظرفیت این دشت انجام شود.
دکتر رئیسی حضور صنایع مختلف در قزوین را دیگر مزیت مهم این استان برشمرد و اظهار داشت: در گسترش و تقویت صنایع نیز باید با محوریت دانش و فناوریهای نوین عمل کنیم.
رئیس جمهوری گفت: به همه استانداران توصیه میکنم که حلقهای از مشاوران جوان و فرهیخته داشته باشند و حتما ماهی یکبار با آنها نشست داشته باشید تا اینها دغدغهها و مشکلات را به شما منتقل کنند و پس از اولویتسنجی مسائل را دنبال کنید و حتما مردم را به شکل شفاف در جریان امور بگذارید تا مشارکت آنها با دولت بیش از پیش افزایش یابد.
دکتر رئیسی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت بنیاد ملی نخبگان افزود: احترام گذاشتن به بنیاد نخبگان کار پسندیدهای است، اما آنچه صحیح و البته مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، این است که از ظرفیت نخبگان در جاهای مناسب بهره گرفته شود. به ویژه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این موضوع را در همه استانها دنبال کند تا از ظرفیت نخبگان خانم استفاده مناسب شود و در دولت نیز از توانمندیهای آنها بهرهمند شویم.
رئیس جمهوری درباره موضوع موقوفات از جمله در استان قزوین خاطرنشان کرد: مناطقی همچون استان قزوین موقوفات زیاد دارند. موقوفه برای این است که گرهگشای مشکلات اقتصادی مردم مسلمان و کمک برای رفع آسیبهای اجتماعی باشد. امروز هم باید موقوفات گرههای اقتصادی، مسأله تولید، رفع بیکاری و ایجاد اشتغال را حل و فصل کند. حتما این مساله را از نظر فقهی هم بررسی کنید، اما عمده موقوفات برای مسائل دینی و گرهگشایی از مشکلات مردم انجام شدهاند.
دکتر رئیسی در ادامه سخنانش به مساله مطرح شده از سوی یکی از سخنرانان درباره دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: فلسفه کادرسازی برای کشور و استفاده جهان اسلام از مرکز علمی که به نام انقلاب اسلامی است، حتماً محوریت دارد و انشاء الله با نظر مؤسسین محترم که این دانشگاه را تأسیس کردند و با تلاش شما و با همفکری خود دانشجویان این موضوع باید دنبال شود و معتقدم نظر دانشجویان در این قضیه باید شنیده شود.
رئیس جمهوری همچنین با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان افزود: مخاطب سخنان دیروز رهبری همه ما هستیم. بنده بعد از هر سخنرانی ایشان در اولین جلسه دولت محورهای این سخنان را به عنوان مصوبه و مقرره اجرایی به اعضای دولت ابلاغ میکنم. امروز دولت ستاد اجرایی کردن سیاستها و منویات مقام معظم رهبری است.
آیتالله رئیسی ادامه داد: درست است که سخنان ایشان خطاب به دانشجویان بود اما دولت نسبت به مسأله حفظ هویت علمی، دینی و انقلابی دانشگاه که بسیار مورد تاکید ایشان بود، نقش بسیار مهمی دارد. خطاب به فرهیختگان علمی، فرهنگی، علما، حضرات روحانیون و معلمان حاضر در این نشست عرض میکنم که حفظ هویت انقلابی و فرهنگی و فرهیختگی در استان قزوین وظیفه همه ما است.
رئیس جمهور اظهار داشت: بنده به عنوان مسئول در دولت باید این همت را داشته باشم و آقای استاندار و مسئولین ادارات و شما عزیزانی که در این استان مسایل را خوب میفهمید و رصد میکنید و متوجه آسیبها هستید، باید اینجا مساله را دنبال کنید.
دکتر رئیسی تصریح کرد: روشنفکرها در جامعه کسانی هستند که جامعه را رصد میکنند و زودتر از دیگران متوجه میشوند که جامعه دچار آسیبی شده است و به موقع هشدار میدهند و مهمتر از همه خودشان هم حاضرند در این زمینه نقشآفرینی کنند. اینجا در محیط دانشگاه عرض میکنم که فرهیخته، دانشجوی سیاسی و طلبه فاضل سیاسی کسی است که یک جامعه و مشکلات و آسیبهای آن را خوب بشناسد و حاضر باشد خودش را برای رفع آسیبها و رفع نیازها در متن جامعه قرار بدهد.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم به خوبی موفقیتها و وضعیت موجود و وضعیت مطلوب را تبیین کردهاند، افزود: در برخی عرصهها مثل صنایع نظامی و هستهای با وجود تهدیدها و تحریمهای سنگینتر، توفیقات بیشتری داشتهایم اما در صنایعی مثل خودروسازی به آن میزان موفقیت نداشتهایم. حتما باید دستاوردهای علمی و فنی صنایع نظامی و هستهای کشور به عرصه صنایع خودروسازی سرریز شود.
وی اظهار داشت: دولت این کار را شروع کرده تا بتوانیم در مدتی کوتاه با استفاده از توان فرهیختگان آن دسته از عقبماندگیهایی که مردم و کشور را رنج میدهد، جبران کنیم. به عنوان مثال در حوزه مسکنسازی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکن برنامهریزی شده است و اگر این کار را نکنیم عقبماندگیها جبران نمیشود.
آیتالله رئیسی درباره شعار امسال تصریح کرد: امروز تولید نیاز جدی کشور است. همه باید نسبت به تولید حساس باشیم. تولید با صفاتی که رهبری فرمودند؛ یعنی تولید اشتغالآفرین و دانش بنیان. معنای این حرف آن است که باید داناییها را ضمیمه تواناییها کنیم، این معنی دانشبنیان بودن است.
نظر دهید